17 sept. Românii pot beneficia de o primă energetică în valoare de 15.000 – finanțarea nerambursabilă
Dacă vreţi să aveţi o casă inteligentă şi o factură mai mică la energie, iată soluția:
Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor: ”Casa Eficientă Energetic este unul din programele la care țin foarte mult și care va ajuta foarte mult și populația, și economia, și mediul. Cele mai multe case nu sunt bine izolate. De aceea, pierderile de energie ajung până la 30% prin pereții exteriori, 25% prin geamuri sau acoperiș.
Prin Programul Casa Eficientă Energetic, care are un buget de 430 de milioane de lei, aproximativ 9.000 de proprietari de case din România își vor putea eficientiza energetic locuințele.
Scopul programului este reducerea consumului de energie din casele românilor și a emisiilor de gaze cu efect de seră. Cu alte cuvinte: creșterea eficienței energetice și/sau utilizarea energiei din surse regenerabile în locuințele unifamiliale existente, situate într-un imbobil-construcție având regim de înălțime de cel mult 3 nivele.
Românii pot beneficia de o primă energetică în valoare de maximum 15.000 de euro (aproximativ 70.000 de lei), sumă pe care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor o finanțează prin AFM. Finanțarea nerambursabilă decontează 60% din costul unor astfel de lucrări, dar nu mai mult de suma menționată, respectiv 15.000 de euro.”
Românii pot beneficia de o primă energetică în valoare de 15.000 – finanțarea nerambursabilă
Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor: ”Casa Eficientă Energetic este unul din programele la care țin foarte mult și care va ajuta foarte mult și populația, și economia, și mediul. Cele mai multe case nu sunt bine izolate. De aceea, pierderile de energie ajung până la 30% prin pereții exteriori, 25% prin geamuri sau acoperiș. Prin Programul Casa Eficientă Energetic, care are un buget de 430 de milioane de lei, aproximativ 9.000 de proprietari de case din România își vor putea eficientiza energetic locuințele. Scopul programului este reducerea consumului de energie din casele românilor și a emisiilor de gaze cu efect de seră. Cu alte cuvinte: creșterea eficienței energetice și/sau utilizarea energiei din surse regenerabile în locuințele unifamiliale existente, situate într-un imbobil-construcție având regim de înălțime de cel mult 3 nivele.Românii pot beneficia de o primă energetică în valoare de maximum 15.000 de euro (aproximativ 70.000 de lei), sumă pe care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor o finanțează prin AFM. Finanțarea nerambursabilă decontează 60% din costul unor astfel de lucrări, dar nu mai mult de suma menționată, respectiv 15.000 de euro.”
Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Joi, 17 septembrie 2020
Source: PNL Noutati
Românii pot beneficia de o primă energetică în valoare de 15.000 – finanțarea nerambursabilă