fbpx
 

Prefectul județului Bihor Dumitru Țiplea a participat la evenimentul „Ziua Grâului”: Peste 600 de fermieri au descoperit cele mai recente inovații în domeniu

Prefectul județului Bihor Dumitru Țiplea a participat la evenimentul „Ziua Grâului”: Peste 600 de fermieri au descoperit cele mai recente inovații în domeniu

Evenimentul „Ziua Grâului” este unul dedicat geneticii și tehnologiei cerealelor păioase din vestul țării. În cadrul acestuia a participat și prefectul județului Bihor Dumitru Țiplea. Fermierii prezenți au descoperit cele mai recente inovații în domeniu.

„Am participat la cel mai important eveniment dedicat geneticii și tehnologiei cerealelor păioase din Vestul țării, “Ziua Grâului“. Evenimentul s-a desfășurat pe platforma demonstrativă de grâu, triticale, orz și orzoaică situată în Diosig, un adevărat laborator în aer liber. Cei peste 600 de fermieri participanți au avut prilejul să descopere cele mai recente inovații în domeniu, de la unelte și utilaje agricole, la substanțe pentru protecția plantelor şi îngrăşăminte chimice produse de companii românești și multinaționale”, transmite Dumitru Țiplea.

„Am toată aprecierea pentru acest demers, deoarece și eu, pe parcursul mandatului de prefect, am sprijinit nemijlocit producătorii agricoli prin inițiative precum înființarea grupului de lucru mixt pe probleme de agricultură la nivelul județului și atragerea spre Bihor a unor investiții de peste 5 milioane euro din partea ANM, constând în echipamente meteo de ultimă generație. Alături de companiile private, și instituțiile statului din județul Bihor trebuie să depună toate eforturile pentru a susține fermierii bihoreni, care sunt o parte importantă din economia județului”, adaugă liberalul.

Sursa: Dumitru Țiplea

Articolul Prefectul județului Bihor Dumitru Țiplea a participat la evenimentul „Ziua Grâului”: Peste 600 de fermieri au descoperit cele mai recente inovații în domeniu apare prima dată în PNL media.


Source: PNL Noutati
Prefectul județului Bihor Dumitru Țiplea a participat la evenimentul „Ziua Grâului”: Peste 600 de fermieri au descoperit cele mai recente inovații în domeniu