fbpx
 

Andrei Baciu: În România au fost emise peste un milion de certificate digitale

Andrei Baciu: În România au fost emise peste un milion de certificate digitale

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: `”În România au fost emise până în acest moment peste 1.000.000 de certificate digitale (ora 11:34 – 1.000.686 certificate emise). Peste #1milion de persoane au beneficiat de avantajele acestui document al Uniunii Europene, adică aproximativ 20% din totalul celor care au trecut prin centrele de vaccinare.
Au trecut doar 15 zile de când certificatul digital a fost lansat în toate țările blocului comunitar european, iar platforma certificat-covid.gov.ro a funcționat zi și noapte la parametri normali. În primele zile au fost emise sute de documente în fiecare minut.
În continuare timpul de așteptare pentru eliberarea certificatului este extrem de mic. Fiecare persoană poate avea documentul în doar câteva minute.
O altă veste bună a venit din partea Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB): pasagerii care au certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport. Așadar, cei care vin din țările aflate pe lista galbenă și aterizează pe aeroportul Henri Coandă pot utiliza fluxul verde, care înseamnă mai puțin timp de așteptare.
Dacă ai întâmpinat probleme în eliberarea certificatului digital EU privind COVID apelează Centrul de Suport, la numărul 021.414.44.25.
Pentru călătorii în siguranță, alege să te vaccinezi!


Source: PNL Noutati
Andrei Baciu: În România au fost emise peste un milion de certificate digitale

Tags: