fbpx
 

Polak: Vom debloca concursurile pentru ocuparea posturilor vacante în instituţiile publice

Polak: Vom debloca concursurile pentru ocuparea posturilor vacante în instituţiile publice

Deputatul Tudor Polak (PNL) a depus un amendament prin care solicită deblocarea concursurilor pentru ocuparea locurilor de muncă vacante în toate instituţiile publice.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, parlamentarul a spus că măsura suspendării concursurilor pentru ocuparea de posturi în instituţiile publice a fost luată în vederea protecţiei sanitare şi a limitării contactului social în timpul pandemiei şi a afirmat că în momentul de faţă deblocarea acestor concursuri este neapărat necesară, deoarece, în caz contrar, activitatea în multe instituţii publice ar fi afectată considerabil.

„Am depus astăzi un amendament prin care vom debloca toate concursurile pentru ocuparea locurilor de muncă vacante în toate instituţiile publice.
Vă reamintesc că din luna mai a anului trecut, prin legea 55/2020 au fost suspendate, pe perioada stării de alertă, toate tipurile de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante sau temporar vacante din instituţiile publice, cu excepția celor din domeniul sanitar. Aceste măsuri au fost luate ȋn vederea protecției sanitare şi a limitării contactului social ȋn timpul pandemiei.
Timp de aproape un an, din cauza restricţiilor sanitare, necesare dealtfel, nu s-au putut organiza concursuri.
Astăzi, şi datorită campaniei de vaccinare, avem o perspectivă optimistă privind reluarea activitaţilor ȋn regim normal şi ştim că vom câştiga lupta cu pandemia, astfel că ne dorim să revenim la normalitate ȋn toate domeniile.
Vom debloca toate concursurile pentru ocuparea posturilor vacante pentru toate domeniile de muncă, în instituțiile publice.
Dacă nu deblocăm rapid aceste concursuri, riscăm să gripăm activitatea unor instituții esențiale pentru buna funcționare a serviciilor publice. Guvernul a emis mai multe Ordonanțe de Urgență care permit reluarea concursurilor pentru angajare în anumite domenii de importanță generală, precum învățământ, sănătate, apărare națională, ordine publică sau justiţie, iar noi astăzi, prin amendamentul depus, deblocăm toate concursurile la nivel naţional.

Suntem pregătiţi să revenim la normalitate!”, a afirmat Tudor Polak.


Source: PNL Noutati
Polak: Vom debloca concursurile pentru ocuparea posturilor vacante în instituţiile publice