fbpx
 

Constanța: Peste 870 de mii de lei în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar în orașul Techirghiol

Constanța: Peste 870 de mii de lei în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar în orașul Techirghiol

Constantin Soceanu, primarul orașului Techirghiol, anunță că Liceul Teoretic „Emil Racoviță” beneficiază de peste 870.000 de lei în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, iar cei 70 de elevi incluși în acest proiect vor beneficia de o masă caldă dar și de pachete cu rechizite.




,,Prin acest proiect a fost achiziționat mobilier pentru insule de lectură, pachet de echipamente și software, ecrane interactive, softuri educaționale, Xerox multifuncțional, Multifuncționale laser, laptopuri.




De asemenea, 70 de elevi incluși în acest proiect vor beneficia de o masă caldă dar și de pachete cu rechizite.Acest proiect vine să completeze investițiile făcute de Primăria și Consiliul Local Techirghiol în sistemul de învățământ din oraș:




1. Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar Liceul Teoretic „Emil Racoviță” – Proiect finanțat prin PNRR – valoare 1 milion de lei.
2. Construire Sala de Sport Liceul Teoretic „Emil Racoviță” – Proiect finanțat din bugetul local – valoare 1,5 milioane lei.
3. Reabilitarea Liceului Teoretic „Emil Racoviță ” – Proiect finanțat din Fonduri Europene – valoare proiect 2,9 milioane lei.
4. Racordarea la rețeaua de gaze naturale – valoare proiect 100 000 lei.
5. Creșterea eficienței energetice a imobilului Grădinița cu program prelungit și amenajare curte interioară – Proiect finanțat prin PNRR – valoare 2,3 milioane lei.
6. Construire creșă (40 de locuri) în orașul Techirghiol – Proiect finanțat prin PNRR – valoare proiect 12 milioane lei.




Acestea sunt câteva dintre proiectele pe care Primăria Techirghiol le-a implementat, sau sunt în curs de implementare, proiecte prin care ne dorim să oferim elevilor din orașul nostru cele mai bune condiții de studiu.




Eforturile noastre încep să dea roade având în vedere că în anul școlar trecut am avut o promovabilitate foarte bună atat la examenul de capacitate cât și la cel de bacalaureat.




Doresc pe această cale să mulțumesc conducerii Liceului Teoretic <Emil Racoviță> pentru implicare atat în actul educațional cât și în partea administrativă, și îi asigur că vor avea din partea mea tot suportul pentru proiectele pe care doresc să le deruleze.”, a declarat Iulian Constantin Soceanu, primarul orașului Techirghiol.

Articolul Constanța: Peste 870 de mii de lei în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar în orașul Techirghiol apare prima dată în PNL media.


Source: PNL Noutati
Constanța: Peste 870 de mii de lei în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar în orașul Techirghiol