fbpx
 

Deputatul Florin Alexandru Alexe a participat la Sesiunea Regională a Adunării Parlamentare a Francofoniei

Deputatul Florin Alexandru Alexe a participat la Sesiunea Regională a Adunării Parlamentare a Francofoniei

Deputatul Florin Alexandru Alexe a participat, în calitate de membru al Delegației Parlamentului României la APF, la cea de-a 35-a Sesiune a Regionalei Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei, organizată la Atena.

„În cadrul panelului “Consecințele războiului din Ucraina asupra Europei: criza sistemică, a migranților, energetică și economică”, am evidențiat faptul că războiul de agresiune împotriva Ucrainei reprezintă un atac la adresa securității globale, având consecințe semnificative în ceea ce privește securitatea alimentară, energetică și stabilitatea economică. Am reiterat importanța rolului României în acordarea promptă de sprijin umanitar cetățenilor ucraineni, încă de la de începerea conflictului.

Din perspectiva siguranței alimentare, țara noastră condamnă în termenii cei mai fermi atacurile continue ale Federației Ruse asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre situate în imediata vecinătate a frontierelor României, porturi importante pentru exporturile agricole ucrainene.”, transmite Florin Alexandru Alexe, deputat PNL.

„În ceea ce privește migrația refugiaților din Ucraina, am adus în discuție decizia imediată a țării noastre de a primi refugiați ucraineni în cele mai bune condiții posibile, pentru a le asigura cazarea, accesul la sistemul educațional, la serviciile medicale, precum și integrarea pe piața muncii, fiind continuate toate eforturile pentru a oferi sprijin multidimensional Ucrainei și Republicii Moldova, atât timp cât va fi necesar.”, declară deputatul.

De asemenea, liberalul precizează că: „Discuțiile au continuat pe parcursul celor două zile, cu intervenții din partea unor oficiali din țara gazdă, alături de experți și reprezentanți ai mediului academic din țări francofone europene, urmate de discuții fructuoase în cadrul Adunării regionale.”

Sursa: Facebook Florin Alexandru Alexe

Articolul Deputatul Florin Alexandru Alexe a participat la Sesiunea Regională a Adunării Parlamentare a Francofoniei apare prima dată în PNL media.


Source: PNL Noutati
Deputatul Florin Alexandru Alexe a participat la Sesiunea Regională a Adunării Parlamentare a Francofoniei