fbpx
 

Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat deschiderea primei parcări sigure și securizate pentru camioane din sudul României de către Caspy Europarking

Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat deschiderea primei parcări sigure și securizate pentru camioane din sudul României de către Caspy Europarking

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în ministerul Transpoerturilor, a anunțat deschiderea primei parcări sigure și securizate pentru camioane din sudul României de către Caspy Europarking, care corespunde standardelor europene, oferind astfel șoferilor profesioniști condiții optime de odihnă, dar și de siguranță pentru mărfuri și mijloacele de transport.

Irinel Ionel Scrioșteanu: „Conform regulamentului Uniunii Europene privind locurile de parcare sigure și securizate pentru camioane, au fost stabilite 4 niveluri de securitate (Bronze, Silver, Gold și Platinum), standardul fiind definit de securitatea 1) perimetrului, 2) zonei de parcare, 3) punctelor de intrare/ieșire și 4) procedurilor de personal”.

Astfel, această parcare construită la standarde europene este încadrată la nivelul Gold și oferă șoferilor, printre altele:

  • 70 locuri parcare securizate
  • opțiuni de cumpărare și consum de alimente și băuturi disponibile 24/7
  • zone de servit masa
  • spațiu generos pentru recreere
  • grupuri sanitare + dușuri
  • spălătorie haine
  • conexiune la internet
  • surse de alimentare pentru uz personal

„Este localizată în județul Prahova, pe Centura Ploieștiului – DN1 (comuna Strejnicu), cu acces direct din centură. De altfel, în proximitatea acesteia, avem în dezvoltare și unul dintre pasajele rutiere denivelate pe care le vom construi prin PNRR, localizat la intersecția DN 1 (km 61+900) cu DJ 129 (comuna Strejnicu)”, a spus liberalul.

Secretarul de Stat a precizat că obiectivul unor astfel de parcări sigure și securizate pentru camioane constă în îmbunătățirea condițiilor de securitate a mărfurilor, a mijloacelor de transport și de odihnă a șoferilor, reprezentând astfel un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii și a siguranței pentru transporturile rutiere din regiune.

„Acest proiect a fost co-finanțat din fonduri europene prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility CEF), prin intermediul Ministerului Transporturilor”, a subliniat Scrioșteanu.

„Am participat la deschiderea parcării, pentru că vreau să sprijinim și pe mai departe asemenea investiții și să încurajăm cât mai multe firme să acceseze fonduri europene în acest sens. Mulțumesc societății pentru invitație și totodată, pentru buna colaborare pe care am avut-o în derularea acestei investiții și sper ca acest proiect să fie primul pas în dezvoltarea acestui tip de facilitate”, a afirmat liberalul.

„Astfel, vom sprijini și încuraja cât mai mulți investitori să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea acestui tip de investiție, care va genera inclusiv siguranță pe șoselele țării”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Articolul Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat deschiderea primei parcări sigure și securizate pentru camioane din sudul României de către Caspy Europarking apare prima dată în PNL media.


Source: PNL Noutati
Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat deschiderea primei parcări sigure și securizate pentru camioane din sudul României de către Caspy Europarking