fbpx
 

București: Primăria Sectorului 6 a anunțat finalizarea lucrărilor la Drumul Osiei

București: Primăria Sectorului 6 a anunțat finalizarea lucrărilor la Drumul Osiei

București: Primăria Sectorului 6 a anunțat finalizarea lucrărilor la Drumul Osiei

Primăria Sectorului 6 a anunțat finalizarea lucrărilor la Drumul Osiei, drumul care leagă Sectorul 6 de Chiajna.

Pentru realizarea lucrărilor la Drumul Osiei s-au făcut primele exproprieri din istoria Primăriei Sectorului 6: 36 în valoare de 7 milioane de lei.

Lucrarea a costat 7,3 milioane de lei cu TVA.

“Ne-am apucat de șantierul propriu-zis la începutul acestei veri, dar de fapt lucrăm ca acest drum să existe, mă refer la partea birocratică, de mai bine de doi ani.

A fost nevoie să facem exproprieri pentru a lărgi drumul, cu trotuare, piste de biciclete. Am făcut studii de trafic, proiectare și execuție rețele de utilități, execuție drum.

Două treimi din costul proiectului sunt asigurate prin programul guvernamental Anghel Saligny, pentru care am aplicat încă din noiembrie 2021.”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Primăria Sectorului 6 a transmis că urmează realizarea tronsonului 2.

”Primul troson măsoară 600 de metri lungime, iar tronsonul 2, circa 300 de metri și urmează să fie și el reabilitat. Doar că aici se așteaptă ca instanța să dea decizia de expropriere. O societate italiană blochează lucrarea pentru doar 1,5 metri lățime.”, a comunicat Primăria Sectorului 6.

“L-am fi făcut pe tot dacă nu am fi avut probleme în justiție: o firmă italiană a atacat acest proiect din motive care îmi scapă.

Dânșii ar fi fost expropriați pe o cantitate neglijabilă, cam un metru și jumătate – un nimic raportat la suprafața cu multe hectare de care dispun.

Am avut discuții, însă firma a fost refractară la orice propunere, nefiind interesată deloc de binele public. Încă suntem în justiție și vom merge mai departe.”, a mai explicat edilul liberal al Sectorului 6.

Alte drumuri care vor fi reabilitate de Primăria Sectorului 6:

În prezent, Primăria Sectorului 6 lucrează la Drumul Valea Largă, aflată între Prelungirea Ghencea și Bd.Timișoara. Va avea patru benzi de circulație, piste de biciclete, trotuare generoase și spațiu verde amenajat.

Anul viitor, începe execuția la Drumul Roții (paralel cu Osiei, leagă Chiajna de București).

„Suntem gata cu tot ce ține de noi, așteptăm ca Apa Nova să finalizeze proiectarea și să se apuce de lucrări. După ce ei execută canalizarea, noi putem intra imediat.”, a precizat liberalul Ciprian Ciucu.

Drumul Belșugului (între Bd. Iuliu Maniu și Drumul Ciorogârla) – străzi înguste din pământ, fără canalizare, dar locuite.

„Exproprierile sunt pe final, în toamnă lansăm (1) procedura pentru Studiul de Fezabilitate pentru extindere rețea apă-canal, multe proceduri la PMB, și (2) procedura de achiziții pentru proiectare și execuție drum”, a subliniat primarul.

Sursă: Facebook Primăria Sectorului 6

Articolul București: Primăria Sectorului 6 a anunțat finalizarea lucrărilor la Drumul Osiei apare prima dată în PNL media.


Source: PNL Noutati
București: Primăria Sectorului 6 a anunțat finalizarea lucrărilor la Drumul Osiei